terug

Onderhoud:

Installatie Service Waarland is gespecialiseerd in aanleg, reparatie en onderhoud van centrale verwarming en warmwater installaties.

 

Wat houd onderhoud precies in?

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw cv-ketel grondig nagekeken, schoongemaakt en goed afgesteld. Water wordt bijgevuld en eventuele defecte onderdelen worden vervangen. Problemen die voor een storing kunnen zorgen worden dan tijdig opgelost. Installatie Service Waarland raad u aan om uw centrale verwarming en warm water installatie jaarlijks onderhoud te laten geven.

 

Waarom jaarlijks onderhoud?

Veel mensen vragen zich af waarom jaarlijks onderhoud van de centrale verwarming of warm water installatie nodig zou zijn. Hier volgen de belangrijkste redenen waarom Installatie Service Waarland u adviseert om uw cv-ketel, combi-ketel, geiser of boiler jaarlijks onderhoud te geven.
 

Voorbeeld van achterstallig onderhoud Remeha Avanta. Hierbij is de branderpakking deels weggebrand en komen rookgassen ongewild in de ventilatieruimte met als gevolg recirculatie van de rookgassen in de verbrandingsluchttoevoer en daardoor mogelijk CO-vorming. Maar erger nog de hete rookgassen deden de kunststof mantel  smelten. [klik op foto voor grotere weergave]

 

Kortom:

Een regelmatig onderhoud kan leiden tot gasbesparing, verhoogt de veiligheid, is milieuvriendelijker en de storingsgevoeligheid wordt tot een minimum beperkt. en werkt vooral preventief. Problemen die uiteindelijk tot een storing kunnen leiden worden veelal bij een onderhoudsbeurt opgemerkt. Vaak kan dan een kleine ingreep een hoop kosten en ergernis besparen. Veel verzekeringsmaatschappijen stellen onderhoud vaak als voorwaarde. Tevens kunnen brandverzekeringen moeilijk als geen onderhoudscontract kan worden getoond.


Al meer dan 30 jaar hr-ketel

De ontwikkeling van de hr-ketel startte in 1978 binnen Gasunie Research in Groningen. In 1981 konden de eerste Nederlandse ketelfabrikanten dit toestel dankzij het ontwikkelingswerk in Groningen op de markt brengen. De hr-ketel leverde een forse energiebesparing, want een ketel met een rendement van 75% was toen heel normaal. Daarmee was de hr-ketel nog niet direct een succes. De directeur van de Gasunie moest zelfs voor de camera van de tv een glaasje condenswater uit een hr-ketel opdrinken, om te laten zien dat dit water onschadelijk was. Achteraf niet zo juist omdat condenswater behoorlijk fosforhoudend is. Nu worden er jaarlijks honderdduizenden hr-ketels geplaatst in Nederland. Het toestel is steeds verder geperfectioneerd en er zijn zelfs modellen met een rendement van 109% (BW). Hiermee is de grens bereikt, wie nog meer wil, moet naar andere technieken. Daar wordt wereldwijd hard aan gewerkt, maar wat wordt de winnende technologie?


Installatie Service Waarland
Copyright © 2005  [www.wilfredgroen.nl]. Alle rechten voorbehouden.
Laatst bijgewerkt: 25 December 2010 .