terug

regelingen:

Kamerthermostaten in vele varianten

Aan de basis van een optimale comfortregeling ligt de keuze van de kamerthermostaat.
Naast de conventionele mechanische en elektronische kamerthermostaten, waarmee u met een simpele draai- of druktoets de temperatuur kunt verhogen of verlagen, zijn er geavanceerde klokthermostaten. Dit zijn kamerthermostaten met ingebouwde klok, die automatisch omschakelen van normale kamertemperatuur naar een verlaagde temperatuur voor afwezigheid overdag of voor de nachtperiode. Bij het instellen van de diverse temperatuur perioden kan verschil worden gemaakt tussen werkdagen en weekenden. Zo’n automatische instelling betekent meer comfort met minder gasverbruik.

Modulerende kamerthermostaten zijn speciaal ontwikkeld voor het regelen van modulerende cv-toestellen. In tegenstelling tot het gewone aan/uit regelen, corrigeert een modulerende regeling de afwijking in temperatuur. Als de binnentemperatuur een klein beetje afwijkt van de buitentemperatuur wordt de ketel een klein beetje aangestuurd. Is de afwijking in temperatuur groot, bijvoorbeeld na de nachtverlaging, dan wordt de ketel in grotere mate aangestuurd. Op deze manier wordt er zeer nauwkeurig geregeld, waardoor u een nog hoger rendement geniet.

Bij zelfdenkende kamerthermostaten programmeert u de regeling dusdanig voor dat het cv-toestel ’s ochtends precies op tijd aanspringt om bij het opstaan een warm huis te hebben. Het enige dat u hoeft te doen, is het instellen van de tijd wanneer u op werkdagen en vrije dagen opstaat en de zelflerende thermostaat berekent wanneer de verwarming aan moet springen. Dit begrip noemt men optimaliseren. De woning is dan alleen op temperatuur wanneer gewenst. Een aangename en efficiënte manier van verwarmen.

 

Een goed regeling is essentieel voor uw comfort.

Als uw radiatoren en/of vloerverwarming niet goed op elkaar zijn afgeregeld heeft u een comfortprobleem.

Voorbeelden van een slechte regeling zijn:

 

Temperatuurregelingen

Dé "regisseur" voor aangenaam binnenklimaat.
Thermostaat

De meeste woningen zijn voorzien van een thermostaat, geplaatst in de woonkamer. Dit kan een handbediende kamerthermostaat of een te programmeren klokthermostaat zijn. Deze typen thermostaten meten de ruimtetemperatuur, schakelen de CV-ketel aan/uit of laten in modulerende uitvoering de ketel hoger of lager branden. Door op radiatoren (met uitzondering van de woonkamer) thermostatische afsluiters te laten monteren, kunt u per ruimte de gewenste temperatuur instellen.

Weersafhankelijk regelen.

De zon, een open haard of veel mensen in de woonkamer waar de thermostaat gemonteerd is zorgen voor uitschakeling van de CV-installatie. Overige ruimtes kunnen hierdoor behoorlijk afkoelen. Het meest comfortabel is de weersafhankelijke regeling. Deze regeling meet door middel van een buitenvoeler de buitentemperatuur en zorgt ervoor dat het CV-water voldoende op temperatuur is om alle vertrekken te verwarmen. Met een klokthermostaat in de woonkamer en thermostaatkranen op iedere radiator (inclusief woonkamer) zijn alle ruimtes individueel te regelen. Behaaglijk in de woon-, bad- en studeerkamer en bijvoorbeeld fris in de slaapkamers en de bijkeuken. De klokthermostaat (van de weersafhankelijke regeling) zorgt automatisch voor nachtverlaging.

Installatie Service Waarland heeft een uitgebreide mogelijkheid tot levering van thermostaten en temperatuurregelaars van merken als Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch, Danfoss, Honeywell en Cenvax